Hasenhuttl grijpt in en blokkeert Wi-Fi-verbinding: 'Het is geen klein probleem'

Hasenhuttl grijpt in en blokkeert Wi-Fi-verbinding: 'Het is geen klein probleem'

28-03-2019 15:35 Laatste update: 16:01
48

De spelers van Southampton hebben in de spelershotels per direct geen toegang meer tot de WiFi. Manager Ralph Hasenhuttl (foto) probeert daarmee te voorkomen dat de spelers verslaafd raken aan 'verslavende' computerspelletjes.

Hasenhuttl kreeg bij RB Leipzig al te maken met gamende spelers en vergelijkt het met een alcohol- of drugsverslaving. Volgens The Sun is een niet nader genoemde speler uit Engeland verslaafd aan het populaire Fortnite, dat hij ongeveer dertien uur per dag speelt en hem serieus in de problemen brengt. "Het is iets waar je verslaafd aan raakt. Daardoor moeten we de spelers beschermen", zegt Hasenhuttl, opgetekend door de BBC.

En dus mogen de spelers van Southampton in de avond geen gebruik meer maken van de WiFi als zij in een hotel verblijven. "Ik deed dit bij mijn laatste club ook. We hadden problemen met spelers die tot drie uur 's nachts aan het gamen waren, terwijl ze een wedstrijd moesten spelen. Je moet ze helpen omdat het geen klein probleem is. (...) We hebben de Wi-Fi in de hotels geblokkeerd, zodat ze 's avonds niet meer kunnen spelen."

Volgens Hasenhuttl is niemand van Southampton daadwerkelijk gameverslaafd. "Zolang het door de overheid geen erkende ziekte is, moeten we ze hoe dan ook beschermen. Als het wel gezien zou worden als ziekte, zou het voor de overheid makkelijk zijn om te zeggen dat de bedrijven de gamers na bijvoorbeeld drie uur moeten blocken, zodat ze niet meer kunnen spelen."

"Ik zal hier altijd mee bezig zijn, omdat ik ze moet beschermen. Ik moet ze ook buiten het veld in de gaten houden, dat betekent dat ik 24 uur per dag op ze moet letten."