Ajax-fans kunnen opgelucht ademhalen: UEFA legt Amsterdammers alleen boete op

Ajax-fans kunnen opgelucht ademhalen: UEFA legt Amsterdammers alleen boete op

28-03-2019 16:10
71

Fans van Ajax kunnen opgelucht ademhalen. Ze zijn dinsdag 16 april 'gewoon' welkom in Turijn voor de return tegen Juventus in de kwartfinale van de Champions League. Dat meldt supportersverenging Ajax Life donderdag.

De UEFA heeft besloten om de Amsterdammers alleen een boete van 23.000 euro op te leggen naar aanleiding van de wanordelijkheden voor de wedstrijd tegen Real Madrid begin deze maand. De Ajax-fans haalden onder meer het net voor het uitvak weg in het Estadio Santiago Bernabéu.

Omdat Ajax sinds het uitduel met Benfica een voorwaardelijke straf van één uitduel zonder publiek open heeft staan, leefde de angst dat het uitvak in Turijn leeg zou blijven. Dat doemscenario blijft de Amsterdammers nu bespaard. Wel blijft de voorwaardelijke straf gehandhaafd, waardoor Ajax nog steeds niet helemaal uit de zorgen is.

Ajax gaat dinsdag 16 april op bezoek bij Juventus. In het Allianz Stadium zijn 2100 fans van de Amsterdammers welkom. Zes dagen eerder komt de Oude Dame eerst langs in de Johan Cruijff Arena.