Ajax slaat grote slag: Onana zet handtekening onder nieuw contract in Amsterdam

Ajax slaat grote slag: Onana zet handtekening onder nieuw contract in Amsterdam

28-03-2019 16:39 Laatste update: 16:55
138

André Onana gaat zijn contract bij Ajax verlengen. Dat melden onder meer Voetbal International en De Telegraaf. De doelman uit Kameroen zet spoedig zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2022 in de Johan Cruijff Arena.

De Amsterdammers slaan daarmee een belangrijke slag met het oog op volgend seizoen. Onana blijft namelijk nog minimaal één seizoen bij Ajax, ondanks de vermeende interesse van clubs als FC Barcelona en Tottenham Hotspur. "Hij heeft zijn contract tot de zomer van 2022 verlengd", reageert zaakwaarnemer Albert Botines in gesprek met De Telegraaf. "Na volgend seizoen werkt Ajax mee aan een transfer."

Ajax-directeur Marc Overmars nam rond de return tegen Real Madrid in de achtste finale van de Champions League contact op met het kamp Onana. Hij gaf aan dat er de Amsterdammers veel aan gelegen was om de 22-jarige steunpilaar binnenboord te houden. Beide partijen zaten deze week om tafel en bereikten een akkoord over een nieuwe verbintenis. 

'Door opwaardering van zijn contract geeft de clubleiding een signaal van waardering af aan Onana, terwijl verlenging met een jaar de financiële positie van Ajax in de onderhandelingen met andere clubs in de toekomst zal verstevigen', schrijft VI. De kans is groot dat de sluitpost in de zomer van 2020 alsnog uit Amsterdam vertrekt.

Onana maakte in 2015 de overstap van FC Barcelona naar Ajax. De achtvoudig international van Kameroen kwam tot dusver tot 126 optredens voor de Amsterdammers, waarin hij 56 keer de nul wist te houden. Zijn huidige verbintenis loopt in de zomer van 2021 af.