'Dit duel écht bepalend voor seizoen van Ajax, kunt het in 90 minuten weggeven'

'Dit duel écht bepalend voor seizoen van Ajax, kunt het in 90 minuten weggeven'

28-03-2019 17:24
92

Sören Lerby denkt dat de titelstrijd beslist is als Ajax zondag verliest van PSV in de Johan Cruijff Arena. Toch is druk voor de Eredivisie-rivalen gelijk, meent de oud-speler van beide clubs.

"Beide clubs hebben even grote belangen voor het duel en staan onder een gelijkwaardige druk", zegt de Deen tegen het Algemeen Dagblad. "PSV wil de kampioensrace beslissen en zal proberen de zaak dicht te gooien. Bij Ajax moet het verstand nagenoeg op nul. Zonder al te veel nadenken voor de overwinning gaan. Dat is het enige dat telt."

Volgens Lerby is het treffen met PSV belangrijker voor Ajax dan het tweeluik met Juventus in de Champions League. "Het duel van aanstaande zondag weegt zwaarder. Deze wedstrijd is echt bepalend voor het seizoen van Ajax. Je speelt het hele jaar om het kampioenschap en dat kun je nu in slechts negentig minuten weggeven. Het zou ontzettend vervelend zijn voor Ajax wanneer het in eigen huis de titel verspeelt.”

Lerby denkt niet dat het zover komt. "Ajax heeft een thuisvoordeel en dat weegt zwaar in dit duel. Bovendien hoeven de Amsterdammers tactisch gezien niet al te veel na te denken. Ze moeten gewoon vol voor de winst gaan. Met die gedachte in het achterhoofd kunnen de spelers van Ajax nog wel eens vleugels krijgen. Ik denk dat Ajax met 3-1 als winnaar van het veld stapt."