'PSV wil zich voor 20 miljoen versterken met toptalent van Benfica'

'PSV wil zich voor 20 miljoen versterken met toptalent van Benfica'

28-03-2019 17:56 Laatste update: 18:40
144

PSV is nadrukkelijk in de markt voor Úmaro Embaló, een zeventienjarige aanvaller van Benfica. De Eindhovenaren willen in de komende dagen zelfs officieel aankloppen bij de Portugese topclub, zo meldt althans A Bola.

De 1.70 meter lange Embaló is een aanvaller, die op rechts het best tot zijn recht komt maar ook centraal en op links uit de voeten kan. Hij staat te boek als een groot talent in Lissabon. Zijn contract loopt komende zomer af, maar zodra hij in mei zijn achttiende verjaardag viert wordt die verbintenis automatisch verlengd tot medio 2023. Toch lijkt Benfica overstag te kunnen gaan voor het aanbod uit Nederland.

Goedkoop is Embaló niet. Volgens de Portugese krant is PSV bereid om vijftien miljoen euro te bieden, plus vijf miljoen aan bonussen. Hij zou daarmee de duurste aankoop in de geschiedenis van de Nederlandse topclub worden. Embaló werd eerder nog in verband gebracht met grootmachten als Manchester United en Real Madrid. In het Philips Stadion is de Portugese jeugdinternational in beeld om Hirving Lozano en Steven Bergwijn op te volgen.

PSV werd onlangs al gelinkt aan Dennis Man, een andere vleugelspeler. De Roemeen speelt in eigen land voor Steaua Boekarest.

Lees ook'Man van 30 miljoen' gelinkt aan Eredivisie-transfer: 'PSV is perfect voor hem'