Kobayashi vertrekt bij sc Heerenveen: 'Oprecht dankbaar voor de kans'

Kobayashi vertrekt bij sc Heerenveen: 'Oprecht dankbaar voor de kans'

Gepubliceerd: donderdag 28 maart 2019 om 19:30do 28-03-2019 om 19:30

Yuki Kobayashi vertrekt aan het einde van het seizoen bij sc Heerenveen. De Friese club heeft besloten om het aflopende contract van de 26-jarige Japanner niet te verlengen, zo bevestigt hij donderdag via Instagram.

Kobayashi kwam in de zomer van 2016 over van Júbilo Iwata uit zijn geboorteland en veroverde direct een basisplaats in het Abe Lenstra Stadion. Deze jaargang kwam hij tot dusver tot 22 optredens in de Eredivisie. Daarin kwam de middenvelder niet tot scoren, maar gaf hij wel zeven assists. Heerenveen maakte dinsdag al bekend dat het de optie in zijn verbintenis niet zou lichten.

'Ik ben iedereen bij de club dankbaar', schrijft Kobayashi. 'Toen ik net in Nederland kwam, dacht ik in eerste instantie dat het moeilijk voor me zou zijn, omdat ik de taal niet sprak en de Nederlandse cultuur zo verschilt van de Japanse. In werkelijkheid was het echter precies het tegenovergestelde. Het was erg leuk en ik heb een hele leuke mooie tijd hier gehad.'

'Het meest dankbaar ben ik voor de supporters die altijd achter me stonden', vervolgt de middenvelder. 'Als jullie mijn liedje zingen in het stadion vervult dat mij elke keer weer met extreme blijdschap. Ik vind het jammer dat ik niet meer goals of assists heb kunnen maken voor Heerenveen. Voor mij persoonlijk staat altijd het teambelang voorop.'

'Ik ben Heerenveen oprecht dankbaar dat ze me de kans hebben gegeven om mezelf te ontwikkelen als mens en als speler', besluit Kobayashi, die als niet-EU-speler een fors salaris opstreek. Waar hij zijn loopbaan voortzet, is nog niet bekend. 

Poll

Had Heerenveen Kobayashi moeten behouden?

(1233 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws