'Ziyech op schema voor Eredivisie-topper: Ten Hag moet lastige keuze maken'

'Ziyech op schema voor Eredivisie-topper: Ten Hag moet lastige keuze maken'

29-03-2019 06:45 Laatste update: 08:12
65

Hakim Ziyech lijkt de kraker in de Eredivisie tussen Ajax en PSV te kunnen halen. Hoewel het een race tegen de klok is voor de 26-jarige spelmaker van de Amsterdammers, ligt hij op schema. De verwachting is dat hij vrijdag een deel van de groepstraining kan hervatten.

Dat meldt De Telegraaf. Als Ziyech geen terugslag krijgt, is de kans aanwezig dat hij zondag aan de aftrap staat in de Johan Cruijff Arena. Toch heeft Ajax-trainer Erik ten Hag een lastige keuze te maken. Het treffen met PSV is de laatste kans om de titelstrijd in de Eredivisie nieuw leven in te blazen, maar de hoofdstedelingen hebben tegelijkertijd een overvol programma en willen een langere absentie van de middenvelder niet riskeren.

Zo wacht Ajax onder meer nog het tweeluik tegen Juventus in de Champions League en de KNVB Beker-finale tegen Willem II. Eerder werd Ziyech al klaargestoomd voor het duel bij AZ (1-0 nederlaag). In Alkmaar viel hij vervolgens al na twintig minuten geblesseerd uit. Hij liet vanwege zijn knieblessure al de voorbije interlands van Marokko aan zich voorbij gaan.

Ajax kijkt momenteel tegen een achterstand van vijf punten aan op PSV. De Eredivisie-topper begint zondag om 16.45 uur.