Kuyt naar voren geschoven: 'Helpt waanzinnig, kijk naar Overmars en Van der Sar'

Kuyt naar voren geschoven: 'Helpt waanzinnig, kijk naar Overmars en Van der Sar'

29-03-2019 07:35 Laatste update: 08:12
72

Feyenoord moet niet voor een geijkte naam, maar voor Dirk Kuyt kiezen als de nieuwe technisch directeur. Dat stelt NOS-commentator Arno Vermeulen, die denkt dat de Rotterdammers kunnen profiteren van het netwerk van de voormalig aanvaller.

Vermeulen zou de 38-jarige Kuyt verkiezen boven kandidaten als Max Huiberts (AZ), Joris Mathijsen (Willem II), Ted van Leeuwen (FC Twente) en Henk van Stee (Sparta). "De belangrijkste eigenschap van een technisch directeur lijkt mij het hebben van een netwerk of de kans om die op te bouwen. Dan helpt het waanzinnig als je een wereldwijd bekende speler bent geweest. Kijk maar naar Marc Overmars en Edwin van der Sar bij Ajax", zegt hij op de website van de NOS.

"Juist omdat Feyenoord financieel beperkt is, moet de club het van die contacten hebben", vervolgt Vermeulen. "Kuyt kent zelf veel mensen, maar heeft ook zaakwaarnemer Rob Jansen en diens kantoor achter zich. Je moet voetbal ook niet te ingewikkeld maken. Je hoeft niet veertien jaar gestudeerd te hebben aan de hogeschool voor technisch directeur om dit werk te doen."

Vermeuelen ziet meer kansen voor Feyenoord. "Als ik Jan de Jong (algemeen directeur, red.) was, zou ik geen seconde twijfelen om iets met de contacten van Kuyt, Stam en Robin van Persie te doen. Het is denk ik goed om in Engeland op huurbasis te gaan winkelen bij de topclubs en samenwerkingsverbanden op te zetten."

Kuyt is momenteel trainer van Feyenoord onder 19. Hij gaat komend seizoen stage lopen bij het eerste elftal.

Lees ook: Feyenoord zoekt Van Geel-opvolger: Rutten, Mathijsen en vijf andere kandidaten