'Dost staat mogelijk voor vertrek: Sporting wil spits voor 20 miljoen verkopen'

'Dost staat mogelijk voor vertrek: Sporting wil spits voor 20 miljoen verkopen'

29-03-2019 07:54
59

Bas Dost is mogelijk bezig aan zijn laatste maanden bij Sporting Portugal. De 29-jarige Nederlander drukt met zijn salaris van drie miljoen euro per seizoen zwaar op de begroting in Lissabon en mag vertrekken, melden Portugese media.

Volgens onder meer A Bola is de 18-voudig international van het Nederlands elftal voor twintig miljoen euro op de transferlijst geplaatst. Hoewel Dost wordt gezien als een belangrijke speler in de selectie van trainer Marcel Keizer, moet zijn vertrek de club wat meer ademruimte geven. Sporting zit namelijk krap bij kas.

Dost speelt sinds 2016 voor Sporting, dat hem voor elf miljoen ophaalde bij het Duitse VfL Wolfsburg. In zijn eerste twee seizoenen scoorde hij respectievelijk 34 en 27 keer in de Primeira Liga, maar deze jaargang blijft zijn productie iets achter. De teller staat op veertien goals na negentien optredens.

Naast Dost lijken ook basisspelers als Marcos Acuña en Sebastián Coates te mogen vertrekken van Sporting. Bovendien wordt er flink getrokken aan de absolute sterspeler, middenvelder Bruno Fernandes.