'Boateng vertrekt bij Bayern München; ook Hummels mag weg als De Ligt komt'

'Boateng vertrekt bij Bayern München; ook Hummels mag weg als De Ligt komt'

29-03-2019 09:14
34

Jérôme Boateng staat voor een zomers vertrek bij Bayern München. Volgens de Süddeutsche Zeitung lijdt het geen twijfel dat de dertigjarige centrale verdediger aan zijn laatste maanden bezig is bij de Duitse grootmacht.

Bayern versterkte zich voor komend seizoen al met Lucas Hernandez en Benjamin Pavard voor in totaal 115 miljoen euro. De Franse wereldkampioenen moeten in de Allianz Arena de concurrentie aangaan met Niklas Süle en Mats Hummels. Voor Boateng is geen plaats meer. De Duitser overwoog vorige zomer al een nieuw avontuur, maar wordt nu dus richting de uitgang geduwd.

Waar Boateng zijn loopbaan voortzet, is nog niet bekend. Overigens is ook de toekomst van Hummels bij Bayern niet helemaal zeker, schrijft SZ. Als de Bundesliga-titelhouder Matthijs de Ligt weet te strikken, lijkt ook Hummels te mogen vertrekken. De kans dat de Ajax-aanvoerder daadwerkelijk naar Bayern vertrekt is evenwel klein. FC Barcelona ligt op poleposition voor hem.

Bayern is van plan om flink de portemonnee te trekken. De komst van Hernandez, Pavard en Hamburger SV-aanvaller Jann-Fiete Arp is reeds zeker en Der Rekordmeister aast nog op Timo Werner, Callum Hudson-Odoi en Kai Havertz.

Lees ook: Bayern verpulvert transferrecord: Hernandez komt over van Atlético Madrid