Van Bommel promoveert PSV-toptalent Ihattaren: 'Hebben gezien wat hij kan'

Van Bommel promoveert PSV-toptalent Ihattaren: 'Hebben gezien wat hij kan'

29-03-2019 12:32
63

PSV-trainer Mark van Bommel heeft Mohamed Ihattaren definitief overgeheveld naar de A-selectie. De 17-jarige aanvallende middenvelder wordt beloond voor zijn uitstekende ontwikkeling.

"Ik haal een jeugdspeler bij de A-selectie als hij de concurrentie in onze kleedkamer vergroot en als hij heeft laten zien dat hij als mens en speler klaar is voor de volgende stap", zegt Van Bommel op de clubsite. "Bij Mo is dit het geval. We hebben in de voorbije maanden gezien wat hij kan, hij heeft dit verdiend."

Ihattaren trainde al langere tijd mee met het eerste elftal van PSV. Hij maakte begin dit jaar zijn officiële debuut in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Met zijn – toen nog – zestien jaar werd hij de op drie na jongste debutant van de Eindhovenaren ooit. Tegen Excelsior volgde zijn basisdebuut, waarna hij ook tegen NAC Breda en VVV-Venlo aan de aftrap verscheen.

Begin maart verlengde PSV ook al het contract van Ihattaren, die in het verleden in beeld was bij diverse Europese topclubs. Hij ligt tot medio 2022 vast in Eindhoven. "Het grootste doel is nu kampioen worden", laat hij weten.