Roda-trainer Van der Luer: Ik hád mijn bek ook moeten houden

Roda-trainer Van der Luer: "Ik hád mijn bek ook moeten houden"

29-03-2019 13:15
62

Kersvers Roda JC-trainer Eric van der Luer heeft spijt van de kritiek die hij uitte aan het adres van spits Tim Väyrynen. Zijn voorganger Robert Molenaar haalde hard uit naar toenmalig beloftencoach Van der Luer en stelde dat het clubicoon 'zijn bek moest houden'.

"Ik hád mijn bek ook moeten houden", reageert Van der Luer in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Alleen: in het intermenselijke verkeer gebeuren soms dingen. Dat is in de media zwaarder aangezet dan nodig. Robert en ik hebben er zelf nooit een probleem van gemaakt. Ik zal het je sterker vertellen: ik had en heb een goede verstandhouding met Robert."

Van der Luer bestrijdt dan ook dat hij Molenaar het laatste zetje heeft gegeven. Hij nam vorige week het stokje over in Kerkrade. "Voor de duidelijkheid: het is nooit mijn intentie geweest om nu als hoofdtrainer te beginnen." Hij hoopt niet het volgende slachtoffer te worden van het trainerskerkhof Roda. "Dat zou ik niet prettig vinden."

"En ik zou het ook zonde vinden voor de club, aangezien ik dus ook volop bezig ben op de academie", vervolgt Van der Luer. "Er is hier bijna niemand meer met een Roda-verleden. Ik ben de laatste der Mohikanen. Dus daarom houd ik me ook nog bezig met de beloften en wat jeugdteams."