'Zidane en zoon Luca nemen afscheid: aflopend contract van keeper niet verlengd'

'Zidane en zoon Luca nemen afscheid: aflopend contract van keeper niet verlengd'

30-03-2019 00:05 Laatste update: 09:56
14

De wegen van doelman Luca Zidane en Real Madrid gaan na dit seizoen scheiden, vermoedt Diario Sport. De twintigjarige zoon van hoofdtrainer Zinedine Zidane doorliep de jeugdopleiding van De Koninklijke en speelde in mei 2018 één competitiewedstrijd voor de hoofdmacht.

Dit seizoen is Zidane junior de vaste doelman van Real Madrid Castilla. De jeugdinternational van Frankrijk lijkt echter niet veel perspectief te hebben bij het eerste elftal, waar Thibaut Courtois en Keylor Navas om een basisplaats strijden. De Oekraïner Andriy Lunin keert volgend seizoen bovendien terug van zijn huurperiode bij Leganés.

De uittredend Champions League-winnaar is dan ook niet van plan om het aflopende contract van Zidane junior te verlengen, schrijft Diario Sport. De doelman lijkt echter niet te hoeven vrezen voor zijn carrière. Het Zwitserse FC Basel zou verregaande interesse hebben in de sluitpost.

Zidane senior heeft nóg twee zoons die actief zijn in de Real-opleiding: Théo (16) en Elyaz (13). Ook oudste zoon Enzo (24) werd opgeleid door De Koninklijke, maar staat anno 2019 bij het Zwitserse Lausanne Sport onder contract.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie