'Edelenbos kwam bij Van der Gaag in de kleedkamer: je moet anders spelen'

'Edelenbos kwam bij Van der Gaag in de kleedkamer: je moet anders spelen'

30-03-2019 08:40
27

Bij Veronica Inside is er onbegrip over de rol van Nicole Edelenbos bij NAC Breda. De interim-directeur van de club deed er in de ogen van Johan Derksen geen goed aan om Luuc Eisenga aan te stellen als algemeen directeur en de Belg Tom van den Abbeele binnen te halen als technisch directeur. De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen vertelt een verhaal over Edelenbos en ex-trainer Mitchell van der Gaag.

"Ze wordt niet geremd door enige kennis van zaken", zegt Derksen bij VI. "Deze mevrouw komt even langs omdat ze daar neergezet is door aandeelhouders en neemt die man aan, de man die de komende jaren het beleid van NAC moet gaan voeren en bij Heerenveen aan heeft getoond dat hij incompetent is (Eisenga, red.)."

Wedden

Meer odds

"Hoe is het nou mogelijk dat zo'n muts in staat is om daar zo'n belangrijke functie te vervullen en zulke beslissingen te nemen?", vraagt Derksen zich hardop af. "Over een half jaar krijgt Eisenga weer een draai om z'n oren en een afkoopsom. Dan kan de volgende komen. Het is te gek voor woorden. Het ergste vind ik dat Edelenbos dit zomaar kan beslissen. De aandeelhouders in Breda moeten de komende jaren hun mond houden, want zij hebben het laten gebeuren."

Driessen vertelt dat Edelenbos zich met de tactiek van NAC ging bemoeien. "Ik hoorde dat ze een keer bij Mitchell van der Gaag in de kleedkamer was gekomen, dat hij de verkeerde tactiek had gebruikt. Ze slaapt op een kussen met Maarten Oldenhof (haar man, bestuurslid Ajax, red.)."

"Die had van een Ajax-scout gehoord dat het helemaal niet kan waar NAC mee bezig is. Zij heeft dat opgevangen, is bij Van der Gaag langsgegaan en heeft gezegd: ik vind dat je anders moet gaan spelen. Erger kan natuurlijk niet. Ik snap dat Van der Gaag heel hard is weggerend."