Locadia terug bij af: 'Heel raar hoe het loopt, het verhaal klopt gewoon niet'

Locadia terug bij af: 'Heel raar hoe het loopt, het verhaal klopt gewoon niet'

30-03-2019 10:51
39

Jürgen Locadia zou zomaar eens aan zijn laatste maanden in dienst van Brighton & Hove Albion bezig kunnen zijn. De oud-PSV'er beleefde rond de kerstdagen een sterke periode, waarin hij regelmatig speelde én scoorde, maar lijkt zich nu weer te moeten schikken in een bijrol.

Wanneer zijn perspectief niet verbetert, is een zomers vertrek een serieuze optie voor Locadia, ondanks zijn tot 2022 doorlopende contract. "Natuurlijk is het hier financieel prachtig, maar wat heb je daaraan als je niet speelt?", vraagt de 25-jarige spits zich hardop af in gesprek met De Telegraaf. "Als de trainer (Chris Hughton, red.) mij een bankspeler vindt, dan wil ik niet blijven. Ik ben nog hartstikke gemotiveerd, maar het moet niet nog twee jaar doorgaan zo."

Locadia tekende sinds Boxing Day voor vier officiële doelpunten en vindt het vreemd dat hij niet is 'beloond' voor de goede vorm waarin hij rond de jaarwisseling verkeerde. "Het is heel raar hoe het hier loopt. Het verhaal klopt gewoon niet", stelt de ex-PSV'er. "Voor mijn gevoel ging het juist de goede kant op, maar drie weken geleden (Huddersfield Town-thuis op zaterdag 2 maart, red.) belandde ik zelfs op de tribune." De aanvaller weet dat Brighton zeventien miljoen euro betaalde om hem in te lijven. "Toch krijg ik nauwelijks een kans."