Ajax 'huurde Troost in' voor Champions League: 'Geen toeval dat ze geluk hadden'

Ajax 'huurde Troost in' voor Champions League: 'Geen toeval dat ze geluk hadden'

31-03-2019 08:16
70

Volgens John Troost heeft Ajax rondom de duels in de Champions League gebruik gemaakt van zijn diensten. Troost stelt dat de Amsterdammers veel te danken hebben aan zijn aanpak, maar is teleurgesteld dat hij geen officiële functie krijgt in de Johan Cruijff Arena.

De mental coach uit Nijmegen werd naar eigen zeggen ingehuurd door Ajax voor vijf Champions League-wedstrijden, waaronder het succesvolle tweeluik tegen Real Madrid. "Ze hadden het geluk niet voor niks aan hun zijde en er was een enorm hoge energie", zegt Troost tegen Omroep Gelderland.

"Dat Madrid de paal raakt en dat de ballen van Ajax de kruising in vliegen, is geen toeval", gaat Troost verder. "Daarbij heb ik ook een oefening met 27.000 supporters gedeeld om thuis de energie van Ajax te verhogen."

Troost zou volgens het Gelderse medium zijn diensten ook hebben aangeboden voor de topper tegen PSV, maar tot teleurstelling van de Nijmegenaar hoorde hij niets meer van Ajax. In het verleden werkte hij ook al voor de Eindhovenaren.