Update: Grensrechter Geel-Wit weggestuurd, team uit competitie gehaald

Update: Grensrechter Geel-Wit weggestuurd, team uit competitie gehaald

02-04-2019 10:13 Laatste update: 10:36
88

Een schandalig incident, zaterdag in Hoofddorp tijdens een confrontatie tussen amateurclubs Uno 1 en het Haarlemse Geel-Wit. Bij een opstootje werd de keeper van Uno met een rechtse directe naar de vlakte geslagen door een grensrechter (!) van de tegenpartij. 

Op beelden is te zien hoe er een massale vechtpartij ontstaat na een incident op het veld. De vlam slaat in de pan en iedereen duwt elkaar. Dan komt er een grensrechter, aangesteld door Geel-Wit, naar het incident toe gerend. Hij laat zijn vlag vallen, vliegt op de doelman van Uno 1 af en slaat deze - van achter - naar de grond. De keeper blijft roerloos liggen.

Er is voor de doelman een ambulance besteld. Met onbekend letsel werd hij naar een ziekenhuis gebracht. Uno-voorzitter Roel de Groot laat aan NH Nieuws weten dat het 'naar omstandigheden' goed gaat met de doelman. 

De grensrechter blijkt speler te zijn van Geel-Wit. Hij is aangehouden, meldt het bestuur van de club in een reactie"We zijn ernstig geschrokken van deze gebeurtenis en wij distantiëren ons dan ook van onsportief gedrag en geweld op en om het veld."

"We zullen in contact treden met Uno, de politie en de KNVB om over het gebeuren te spreken. Natuurlijk zullen wij de straf van de KNVB overnemen die aan deze speler - en wellicht aan meerdere spelers - wordt opgelegd."

Update 14:03 uur: Doelman Rowan van Ingen heeft laten weten dat hij 'slechts' en hersenschudding heeft overgehouden aan de massale vechtpartij bij de competitiewedstrijd tussen UNO en Geel-Wit. De goalie werd door de grensrechter van de tegenpartij tegen de vlakte geslagen.

"Ik heb verder nog wat pijn aan mijn kaak, maar die is niet gebroken. Ernstig letsel is mij gelukkig bespaard gebleven. Ik ben blij dat ik dit kan navertellen. De dokter gaf verder aan om het de komende tijd wat rustig aan te doen", vertelt hij aan De Telegraaf.

Van Ingen was bezig met een scheidsrechterscursus bij de KNVB, maar twijfelt of hij die nog wel wil afmaken. "Na wat ik allemaal heb meegemaakt, weet ik het niet meer zo zeker. Het heeft mij behoorlijk in de war gemaakt." De doelman heeft aangifte gedaan bij de politie.

Update 02/04, 10:13 uur: De grensrechter van Geel-Wit die afgelopen weekend de keeper van de tegenstander bewusteloos sloeg, is definitief weggestuurd. Dat meldt de NOS. Het bestuur van de club heeft bovendien besloten om het hele voetbalteam per direct uit de competitie te halen.

De doelman hield daar uiteindelijk 'slechts' een lichte hersenschudding over. Naar aanleiding van het incident werd de keeper eerder al geschorst.