Van de Looi adviseerde vertrek bij Ajax: 'Ik denk dat hij wel tevreden is'

Van de Looi adviseerde vertrek bij Ajax: 'Ik denk dat hij wel tevreden is'

31-03-2019 12:55 Laatste update: 13:19
23

Het vertrek van Kaj Sierhuis bij Ajax in januari van dit jaar had deels te maken met een advies dat Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi hem gaf. Sierhuis vertelt dat in gesprek met het Noordhollands Dagblad. 

In november ging de jonge spits in gesprek met Van de Looi. "Het zou goed voor je zijn als je wekelijks in de Eredivisie zou spelen", drukte de trainer hem op het hart. Niet veel later werd Sierhuis (20) door Ajax verhuurd aan Groningen. In Amsterdam was hij allerminst zeker van speeltijd.

"Dus ik was me er zelf ook wel van bewust dat een stap naar een andere club goed voor me kon zijn. Als de bondscoach het dan ook nog zegt, houd je daar wel rekening mee. Je denkt toch ook aan je reputatie bij een nationale ploeg", legt de jeugdinternational uit

Sinds de winterstop stond Sierhuis acht keer in de basis bij Groningen. "Ik denk dat de bondscoach ook wel tevreden is dat ik deze stap gemaakt heb."

Zaterdagavond begon Sierhuis op de bank tijdens AZ-FC Groningen in Alkmaar. In de 76e minuut viel de spits in. Groningen verloor met 1-0.