NAC en debuterende Brood geen steek verder na foutenfestival tegen VVV

NAC en debuterende Brood geen steek verder na foutenfestival tegen VVV

31-03-2019 14:10 Laatste update: 14:13
24

Het eerste duel van Ruud Brood als trainer van NAC Breda is geëindigd in een teleurstelling. Voor eigen publiek móest er zondagmiddag gewonnen worden van VVV-Venlo. Verder dan 1-1 kwam NAC echter niet. Het gat naar de nummer zeventien is zeven punten, met nog zeven duels te gaan. 

NAC begon sterk aan de wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion en was via Mitchell te Vrede ook erg dichtbij de openingstreffer. Een inzet van de spits belandde op de lat. VVV-doelman Lars Unnerstall greep even daarna goed in toen Giovanni Korte voor zijn neus opdook. 

Tegen de verhoudingen in kwam VVV na een kwartier op voorsprong. Bij een diepe bal ging Pele van Anholt gruwelijk in de fout. Peniel Mlapa kon profiteren en oog in oog met doelman Benjamin van Leer bleef de topscorer koeltjes. 

Na de pauze ging NAC hartstochtelijk op jacht naar de gelijkmaker. Er ging vooral heel veel fout bij beide teams. Unnerstall wist opnieuw fantastisch te redden toen Te Vrede van dichtbij de 1-1 binnen leek te werken. De 1-1 viel niet later alsnog: Publieksfavoriet Greg Leigh kopte een vrije trap binnen.

De NAC-fans gingen even later op de banken staan toen scheidsrechter Van de Graaf naar de stip wees. Ralf Seuntjens leek een overtreding op Mo El Allouchi te hebben begaan, maar de VAR besloot anders. El Allouchi kreeg geel voor een schwalbe. Even later maakte de middenvelder een lompe overtreding op VVV-verdediger Chris Kum en kon hij inrukken met rood. 

Tien zenuwslopende minuten volgden. NAC nam risico door Van Anholt naar de kant te halen en met Sydney van Hooijdonk een extra spits in te brengen. Een doelpunt viel er niet meer, ondanks enkele hachelijke momenten. Unnerstall pakte in de laatste seconden een schot van Te Vrede. 

NAC is en blijft hekkensluiter met 18 punten. De Graafschap (25 punten) verloor zaterdag van Heracles Almelo. Emmen staat ook op 25 punten. Die club speelt om 14.30 uur tegen PEC Zwolle.