Overmars: 'Er zit een maar aan, wij gaan niet te veel spelers van Barça halen'

Overmars: 'Er zit een maar aan, wij gaan niet te veel spelers van Barça halen'

Gepubliceerd: zondag 31 maart 2019 om 17:45zo 31-03-2019 om 17:45

Een of meerdere spelers van FC Barcelona maken in de nabije toekomst mogelijk op huurbasis de overstap naar Amsterdam. De Spaanse grootmacht wil daar met Ajax over in gesprek. Directeur spelersbeleid Marc Overmars bevestigde dat zondagmiddag. 

Vanuit Spanje kwam eerder deze maand het bericht dat Ajax en Barça nadenken over een samenwerkingsverband, waarbij talenten van de koploper van Spanje de oversteek maken naar Nederland. Dat bericht klopt dus - deels, althans.

Lees ook: SPORT: Ajax en Barça praten over pact en structurele uitwisseling van spelers

"Het is bekend dat wij op goede voet leven met Barcelona. Barcelona wil wel met ons in gesprek, om te kijken of ze spelers kunnen stallen. Maar er zit altijd een maar aan. Wij gaan natuurlijk niet te veel spelers van Barcelona halen. Wij zijn geen filiaal van die club", aldus Overmars, voor de camera van de NOS

Een eventuele samenwerking en uitwisseling van spelers zou breder getrokken kunnen worden. "Talenten hebben we in onze eigen jeugdopleiding ook al rondlopen. Het zou gaan om iets oudere spelers, of spelers die net doorgebroken zijn. Maar: zover zijn de plannen nog helemaal niet ontwikkeld."

Lees ook: Overmars bevestigt transfer én interesse in duo: "We willen hem graag hebben"

Poll

Voorstander van een samenwerking?

(2109 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws