PSV-schlemiel door het stof: 'Dit mag mij nooit gebeuren. Echt jammer'

PSV-schlemiel door het stof: 'Dit mag mij nooit gebeuren. Echt jammer'

31-03-2019 19:50 Laatste update: 19:50
55

Daniel Schwaab heeft zich verontschuldigd voor zijn optreden tijdens Ajax-PSV op zondagmiddag. De ervaren Duitser veroorzaakte bij een stand van 1-1, op het moment dat PSV bovendien met een man meer op het veld stond, een strafschop. 

Schwaab tekende in de eerste helft voor een eigen doelpunt en veroorzaakte na de pauze een penalty. Hij haalde David Neres naar de grond en na het bekijken van videobeelden door arbiter Björn Kuipers ging de bal op de stip. 

"Ik mag niet naar de grond gaan in die situatie, dat mag mij nooit gebeuren. Echt jammer, er zat meer in voor ons", zei de stopper na de wedstrijd, in gesprek met het Eindhovens Dagblad

Het eigen doelpunt van Schwaab was zeer ongelukkig. Er was sprake van miscommunicatie met Jeroen Zoet. "Ik hoorde niets in die situatie en zag Jeroen pas op het laatste moment. Daar kan ik niks aan doen, het was vooral ongelukkig."

Ondanks de nederlaag is er nog geen sprake van nervositeit bij PSV, verzekert Schwaab. "We hadden het kunnen beslissen, maar hebben ook laten zien dat we Ajax hier konden verslaan Dat moeten we meenemen naar de volgende wedstrijden. We hebben alles ook nog in eigen hand."

Lees ook: Ajax wint meeslepend voetbalgevecht van PSV en gooit titelrace volledig open