Viergever kritisch: 'Dat hebben we niet helemaal goed gedaan'

Viergever kritisch: 'Dat hebben we niet helemaal goed gedaan'

31-03-2019 20:32 Laatste update: 20:50
85

Nick Viergever ziet het penaltymoment bij David Neres als het kantelmoment in de wedstrijd. Bovendien vindt de verdediger dat PSV daarvoor de wedstrijd al had moeten beslissen door 1-2 te maken.

Bennett van Fessem 
AMSTERDAM

Na de rode kaart voor Noussair Mazraoui en de gelijkmaker van Luuk de Jong leek PSV op rozen te zitten. Waar het dan toch mis ging? "Het penaltymoment denk ik", aldus Viergever. "En daarvoor hebben we de kansen niet gemaakt op de 2-1."

"De tweede helft hebben we denk ik goed gespeeld. Ajax heeft niet echt grote kansen gehad. Je komt goed op 1-1, zij hebben rood natuurlijik. Daarna moet je de trekker overhalen, moet je 2-1 maken. Dat laten we na", vervolgt de centrale verdediger. "Dat penaltymoment is denk ik weer een kantelmoment in de wedstrijd."

Viergever vond dat PSV na de 2-1 niet meer goed vanuit de taken voetbalde. "Na die 2-1 probeer je dingen te doen. Dat hebben we niet helemaal goed gedaan, denk ik. We hebben gewoon afspraken daarin. Dat hebben we de hele wedstrijd goed gedaan en na die 2-1 moet je gewoon je geduld houden en je dingen blijven doen. (...) Soms gingen we een beetje uit positie lopen. Uit goede wil, maar dat is eigenlijk niet goed."