Real Madrid ontsnapt dankzij Benzema aan blamage tegen hekkensluiter

31-03-2019 22:37
19

Real Madrid is in zijn tweede wedstrijd na de rentree van Zinedine Zidane ontsnapt aan pijnlijk puntenverlies. Hekkensluiter Huesca leek een gelijkspel mee te kunnen nemen uit het Estadio Santiago Bernabeu, maar Karim Benzema besliste in de slotfase anders.

De Primera Division-debutant kwam na drie minuten brutaal op voorsprong. Nacho leek de bal van Ezequil Avila af te kunnen pakken, maar de Argentijn kwam alsnog als winnaar uit het duel. Cucho Hernandez kon vervolgens onbedreigd de 0-1 achter doelman Luca Zidane schieten. Na een half uur spelen herstelde Isco de balans met een inzet van dichtbij: 1-1.

Ook de 2-1 werd praktisch op de doellijn gemaakt. Benzema kopte de bal voor en Dani Ceballos gaf het laatste zetje. Huesca toonde echter veerkracht en kwam via Xabier Etxeita op gelijke hoogte. De hekkensluiter leek stand te houden tijdens het laatste kwartier, maar Benzema velde Huesca in de laatste minuut alsnog met een fraaie krul in de verre hoek.