Schöne lacht: 'Hij kreeg zelfs zijn shirt terug, dat gebeurt ook niet vaak'

Schöne lacht: 'Hij kreeg zelfs zijn shirt terug, dat gebeurt ook niet vaak'

01-04-2019 08:42
28

Lasse Schöne prijst zich gelukkig met David Neres. De Braziliaan van Ajax was zondag de beste man op het veld tijdens de gewonnen topper tegen PSV (3-1).

Neres, die vorige week debuteerde voor Brazilië, versierde de strafschop waaruit Dusan Tadic de 2-1 maakte en was zelf in blessuretijd verantwoordelijk voor de 3-1. "Ik hoorde dat hij in Brazilië wat mooie liedjes heeft gezongen en lekker veel heeft gedanst", lacht Schöne tegenover NUsport.

"Hij zit er momenteel goed in", weet de ervaren Deen, die vanaf de bank zag hoe het losging na de beslissing in blessuretijd. "De vreugde na de 3-1 was mooi om te zien. Hij gooide zijn shirt het publiek in en kreeg hem zelfs terug. Dat gebeurt ook niet vaak. Hij mag van mij zo nog wel even doorgaan."

Ajax speelt woensdag om 20.45 uur tegen FC Emmen en kan dan de koppositie overnemen van PSV, dat een dag later in actie komt tegen PEC Zwolle. Schöne heeft goede hoop dat de Eindhovenaren in de laatste zeven wedstrijden nog een misstap begaan. "Ze voelen onze hete adem weer in de nek. Dat is wat we wilden. Alleen staan zij er helaas nog wel het beste voor."