Kieft: 'Ik denk dat Ajax er niet bij gebaat is als hij nog een jaar blijft'

Kieft: 'Ik denk dat Ajax er niet bij gebaat is als hij nog een jaar blijft'

01-04-2019 09:49
19

Het is beter voor Ajax als Matthijs de Ligt aan het einde van het seizoen vertrekt. Dat denkt Wim Kieft, die wijst op de transferwaarde die de Oranje-international vertegenwoordigt.

De Ligt staat in de nadrukkelijke belangstelling van onder meer FC Barcelona en kost naar verluidt een slordige zeventig miljoen euro. Op de stelling van presentator Jack van Gelder dat de Ajax-aanvoerder voor zijn ontwikkeling misschien nog een jaar bij Ajax moet blijven, antwoordt Kieft afwijzend. "Ik denk dat Ajax daar uiteindelijk niet bij gebaat is", wijst hij op de transferwaarde die De Ligt vertegenwoordigt.

Kieft is fan. "Hij is negentien, maar hij is nu al aanvoerder en heeft nu al enorm veel verantwoordelijkheid. Je moet antwoord geven in interviews, clubs zitten achter je aan. En dat terwijl je als voetballer nog lang niet volgroeid bent", aldus de analist, die nog wel wat aan te merken heeft op het optreden van De Ligt tegen Duitsland (3-2 verlies). "We hebben gezien dat hij in de duels heel goed is, maar met ruimte spelen is nog altijd hartstikke moeilijk. Daar moet hij zich nog in ontwikkelen."

Lees ook: De Ligt haalt weer cover: Bayern verlegt aandacht naar Ziyech, weg naar Barça vrij