Update: Icardi heeft 'juiste reactie' gegeven en staat in basis bij Inter

Update: Icardi heeft 'juiste reactie' gegeven en staat in basis bij Inter

02-04-2019 12:22 Laatste update: 12:27
16

Luciano Spalletti heeft meer dan genoeg van de houding van Mauro Icardi. De spits van Internazionale ontbrak afgelopen weekend onverwachts in de wedstrijdselectie van de club uit Milaan. 

Icardi ligt al lange tijd in de clinch met de club omdat hij zijn contract niet wil verlengen. Eerder moest hij zijn aanvoerdersband inleveren en vervolgens mocht hij een periode niet meer meetrainen met de selectie. Afgelopen week keerde hij eindelijk terug op het trainingsveld na gesprekken met de club, maar zondag zat hij tegen alle verwachtingen in tóch niet bij de wedstrijdselectie vanwege een incident op de training.

"Om te moeten onderhandelen met een speler of hij wil spelen, of hij het Inter-shirt wil dragen, is vernederend, voor de fans en voor zijn ploeggenoten", reageerde Spalletti tegen Italiaanse pers na afloop van het met 0-1 verloren duel met SS Lazio. "Moet ik soms zijn advocaten mailen als ik hem wil opstellen?"

Het is niet duidelijk of Icardi deze week wel weer zijn opwachting mag maken op de training. 

Update 02/04, 12:22 uur: Mauro Icardi keert terug in de wedstrijdselectie van Inter. Dat heeft trainer Luciano Spalletti laten weten aan de pers. "Icardi wordt opgeroepen", bevestigde hij. De Italianen nemen het woensdagavond op tegen Genoa. "Hij heeft de juiste reactie gegeven op mentaal vlak, dat is belangrijker dan het fysieke deel." 

Icardi kwam sinds februari niet meer in actie voor Inter, maar staat woensdagavond in de basis. "We zullen zien hoe lang hij het volhoudt en wanneer we hem moeten wisselen."