VI: Akkoord tussen Ajax en sc Heerenveen over Pierie lijkt aanstaande

VI: Akkoord tussen Ajax en sc Heerenveen over Pierie lijkt aanstaande

Gepubliceerd: maandag 1 april 2019 om 12:30ma 01-04-2019 om 12:30

Laatste update: maandag 1 april 2019 om 12:34ma 01-04-2019 om 12:34

Kik Pierie gaat komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid voor Ajax spelen. Volgens Voetbal International is een akkoord tussen de Amsterdammers en Pierie's huidige werkgever sc Heerenveen aanstaande.

Zaakwaarnemer Edwin Olde Riekerink en Ajax-directeur Marc Overmars bevestigden onlangs dat beide clubs met elkaar in gesprek zijn. Gerry Hamstra, technisch manager van Heerenveen, doet dat ook, maar houdt zich verder op de vlakte. "Ik kan wel bevestigen dat de gesprekken gaande zijn, maar over de status van die gesprekken doe ik geen uitspraken", laat hij weten aan VI.

Beide clubs steggelen nog over de afkoopsom van de achttienjarige verdediger, die nog vastligt tot medio 2020, maar de verschillen in vraag en aanbod lijken niet onoverkomelijk. Ook de rol van Dennis Johnsen is onderwerp van discussie: de Noor wordt sinds de winterstop gehuurd van Ajax, dat Johnsen permanent in Friesland wil stallen, als 'wisselgeld' voor Pierie. Heerenveen hoopt de buitenspeler ook graag definitief in te lijven, 'maar niet als onderdeel van de transfer van Pierie', schrijft VI.

Ajax is al langere tijd bezig met Pierie. De in Boston geboren verdediger werd uitgenodigd voor de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid en mocht overnachten in het Okura Hotel. Ook FC Emmen-keeper Kjell Scherpen en Standard Luik-middenvelder Razvan Marin staan hoog op het Amsterdamse verlanglijstje.

Lees ook: Positief transferadvies voor Pierie: 'Ajax is het grootste merk, zie je aan Wöber'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Pierie een goede versterking voor Ajax?

(14273 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws