Van Geel verrast Stam met Feyenoord-vertrek: Ik ben verbaasd

Van Geel verrast Stam met Feyenoord-vertrek: "Ik ben verbaasd"

01-04-2019 14:53
32

Het nieuws over het aanstaande vertrek van technisch directeur Martin van Geel bij Feyenoord kwam voor Jaap Stam 'als donderslag bij heldere hemel'. Dat vertelde Stam zondag voor de camera van de NOS. Van Geel was de man die Stam aanstelde in De Kuip. 

Afgelopen week werd bekend dat de td per 1 juli afscheid neemt. Het is nog niet bekend wie zijn opvolger wordt bij Feyenoord. "Voor mij was het ook verrassend. Hij heeft mij gebeld, net voor het naar buiten gebracht ging worden. Voor mij kwam het als een donderslag bij heldere hemel", aldus Stam

"Je weet wat er speelt rondom Martin. Natuurlijk ben ik ook verbaasd, maar aan de andere kant moet je iemands redenen respecteren. Dat doe ik ook. Het is voor hem absoluut geen makkelijke periode geweest."

Lees ook: Feyenoord zoekt Van Geel-opvolger: Rutten, Mathijsen en vijf andere kandidaten

De trainer van PEC Zwolle betreurt het vertrek van Van Geel. "Ik had graag met hem samengewerkt. Ik ken Martin, hij kent mij. Je wil met z'n tweeën iets neer gaan zetten. Als dat niet gebeurt, is dat hartstikke jammer." 

"Martin heeft het bij Feyenoord natuurlijk gewoon goed gedaan. Hij heeft prijzen gewonnen, de club is gezond. Uiteindelijk zijn er altijd verwachtingen binnen zo'n club. Daar moet je mee leren leven. Dat heeft Martin ook gedaan en dat moet ik straks ook."

Lees ook: 'Natuurlijk werden er geintjes gemaakt over Stam. Hé, ga dat klaslokaal eens in'