Van de Kerkhof voelt de bui hangen: 'Ik zie Ajax geen punten meer verspelen'

Van de Kerkhof voelt de bui hangen: 'Ik zie Ajax geen punten meer verspelen'

Gepubliceerd: maandag 1 april 2019 om 17:24ma 01-04-2019 om 17:24

Laatste update: maandag 1 april 2019 om 17:59ma 01-04-2019 om 17:59

PSV-icoon Willy van de Kerkhof ziet het somber in voor de Eindhovenaren na de 3-1 nederlaag op bezoek bij Ajax. Volgens De Stofzuiger moet PSV alle zeven resterende wedstrijden winnen om boven Ajax te eindigen.

"Ik zie Ajax namelijk geen punten meer verspelen. Zij hebben niet zo'n zwaar programma", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. Volgens Van de Kerkhof staat PSV tijdens het slot van de competitie onder maximale druk. "Als PSV geen kampioen wordt, hebben ze een verloren seizoen en gaat Ajax met alle eer aan de haal. Zij spelen nog op drie fronten. Dat geeft een positieve uitstraling aan de hele club."

Aad de Mos ziet het echter anders. Volgens de ex-trainer van zowel Ajax als PSV ligt de druk juist in Amsterdam. "Zij moeten kampioen worden, hoe ver ze ook komen in de Champions League. Het kampioenschap is het belangrijkste. Anders zitten ze straks vijf jaar zonder titel." De Hagenaar denkt dan ook niet dat Ajax 21 punten uit de laatste zeven wedstrijden haalt. "Ajax kan ook uit tegen een ploeg als FC Groningen punten verspelen. Net zo goed als PSV dat kan bij Vitesse en AZ", stelt De Mos. "Zij krijgen straks ook nog te maken met blessures en transferperikelen. Het is niet zo makkelijk om dit elftal in balans te houden."

Ajax en PSV komen midweeks weer in actie. De Amsterdammers reizen woensdagavond af naar Emmen en PSV speelt een dag later thuis tegen PEC Zwolle.

Lees ook: Verschil nog twee punten: resterende programma's van titelkandidaten PSV en Ajax

Poll

Wie wordt kampioen van Nederland?

(25369 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws