Driessen looft handelen van Ten Hag: Echt geweldige wissels

Driessen looft handelen van Ten Hag: "Echt geweldige wissels"

01-04-2019 22:50
80

Valentijn Driessen is vaak kritisch op Erik Ten Hag, maar uit zich nu zeer positief over het handelen van de Ajax-trainer in de wedstrijd tegen de PSV. Zijn wissels waren 'uitstekend' en dat Hakim Ziyech werd gewisseld levert hem ook een compliment op.

"Ik vond z'n wissels uitstekend. Echt geweldige wissels", zegt Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, bij Natafelen op FOX Sports. Ten Hag moest na de rode kaart van Noussair Mazraoui ingrijpen omdat PSV-linksback Angelino op links alle vrijheid kreeg om de ballen in het zestienmetergebied te brengen. Zo maakte Luuk de Jong de 1-1.

Wedden

Meer odds

"Die Angelino was de gevaarlijkste aanvaller. Daar reageerde hij direct op", zegt Driessen. "Hij kwam eerst met Veltman omdat Mazraoui rood kreeg. Daarna bracht hij Kristensen in. Hij durfde ook Ziyech eruit te halen."

Het wisselen van Ziyech bleek puur een tactische keuze te zijn. "Na afloop zei hij ook dat Ziyech niet geblesseerd was, maar dat het een tactische wissel was. Hij wilde ook de diepgang houden met Neres."