Telegraaf: PSV én Ajax jagen op Mexicaans international, PSV meest concreet

Telegraaf: PSV én Ajax jagen op Mexicaans international, PSV meest concreet

02-04-2019 06:43 Laatste update: 11:09
110

Niet alleen Ajax, ook PSV heeft verregaande interesse in de Mexicaanse verdediger Edson Álvarez, meldt De Telegraaf dinsdagochtend. De nummers één en twee van de Eredivisie hebben allebei al gesproken met de zaakwaarnemer van de 21-jarige Club América-stopper.

Mexicaanse media berichtten maandag al dat Álvarez dichtbij een vertrek naar Europa is: de kans dat de twintigvoudig international van Mexico zijn thuisland de rug toe gaat keren, zou tachtig procent zijn. De Telegraaf stelt dat PSV het meest concreet is: de Eindhovenaren sturen binnenkort een afvaardiging naar Mexico-Stad, 'waar ongetwijfeld ook de transfer van de talentvolle verdediger ter sprake zal komen.'

Álvarez staat bij Ajax op het lijstje, maar de Amsterdammers lijken meerdere opties te hebben op de transfermarkt: SC Heerenveen-verdediger Kik Pierie wordt waarschijnlijk binnenkort gepresenteerd als nieuwe defensieve versterking. Ajax zou echter wél in staat zijn om aan de vraagprijs van om en nabij de tien miljoen euro te voldoen: PSV daarentegen lijkt eerst spelers te moeten verkopen, voordat men Álvarez binnen kan hengelen.

PSV had afgelopen winter al zaken willen doen met Club América, maar beschikte toen niet over de benodigde financiële middelen. Ajax dacht in de zomer zelfs al aan een transfer van Álvarez, maar verlegde zijn vizier later naar Daley Blind en Lisandro Magallán. De Telegraaf noemt de Italiaanse clubs Internazionale, Atalanta Bergamo en Fiorentina als concurrenten voor de Nederlandse top-twee.