'Aderlating dreigt voor FC Twente: Belgen zitten achter revelatie Drommel aan'

'Aderlating dreigt voor FC Twente: Belgen zitten achter revelatie Drommel aan'

02-04-2019 07:04
82

FC Twente dreigt de Eredivisie in te gaan zonder doelman Joël Drommel. Het Belgische KV Kortrijk zit achter de sluitpost van Jong Oranje aan, meldt De Telegraaf dinsdagochtend.

De 22-jarige doelman van Jong Oranje beschikt over een aflopend contract in de Grolsch Veste. FC Twente wil graag langer door met de keeper, maar KV Kortrijk hoopt hem tot een transfer naar de Jupiler Pro League te kunnen verleiden. De ploeg van trainer Yves Vanderhaeghe en voormalig RKC Waalwijk-spits Teddy Chevalier eindigde als achtste in het reguliere Jupiler Pro League-seizoen en kan via de zogeheten Play-Off 2 nog Europa League-voetbal afdwingen.

Waar de voorkeur van Drommel zelf ligt, is nog onbekend. De in Bussum geboren doelman maakte tijdens het seizoen 2015/2016 zijn Eredivisie-debuut voor de Enschedeërs en pendelde sindsdien heen en weer tussen basis en bank. Dit seizoen is hij echter uitgegroeid tot één van de steunpilaren van de Keuken Kampioen Divisie-koploper. In 31 wedstrijden hoefde hij slechts 28 keer te vissen, de vier tegengoals van RKC Waalwijk op maandagavond meegerekend.