Kraay verbijsterd: 'Zouden Reiziger en Bogarde zeggen: houd gewoon ballen tegen'

Kraay verbijsterd: 'Zouden Reiziger en Bogarde zeggen: houd gewoon ballen tegen'

Gepubliceerd: dinsdag 2 april 2019 om 07:20di 02-04-2019 om 07:20

Laatste update: dinsdag 2 april 2019 om 07:35di 02-04-2019 om 07:35

Keuken Kampioen Divisie-analist Hans Kraay junior keek maandagavond hoofdschuddend naar de wedstrijd tussen Jong Ajax en SC Cambuur. De Amsterdamse beloften ging op De Toekomst met liefst 0-6 onderuit tegen de ploeg van René Hake.

Doelman Dominik Kotarski ging meerdere malen op kolderieke wijze in de fout. "Dit soort fouten heeft hij al een keer of vijf, zes gemaakt. Dit doen ze bij PSV niet hè?", stelde Kraay maandagavond bij FOX Sports. De Kroatische sluitpost dreef het meevoetballen wel erg ver door, vindt de analist. "Zouden Michael Reiziger en Winston Bogarde (het trainersduo van Jong Ajax, red.) niet een keer zeggen: houd die ballen tegen en chip ze op onze centrumspits. Want dat meevoetballen gaat nog niet zo, jongen."

Kraay jr. Had de afstraffing tegen Cambuur niet aan zien komen. "Het is niet zo dat er ineens drie Messi's bij Cambuur spelen. En Perr Schuurs stond erin, Jurgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch, Vaclav Cerny, Che Nunnely", somt de analist op. "Het is niet zo dat je de uitslag op Teletekst ziet en denkt: oh, ze speelden tegen A-junioren. Dit is gewoon een prima ploeg."

Lees ook: Harde nederlaag FC Twente, grote vernedering voor Jong Ajax en NEC

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws