'Als Barça bepaalt wie naar Ajax gaat, is zo'n samenwerking een heel slecht idee'

'Als Barça bepaalt wie naar Ajax gaat, is zo'n samenwerking een heel slecht idee'

02-04-2019 07:46
50

Daniël Dwarswaard heeft gemengde gevoelens over het potentiële samenwerkingsverband tussen Ajax en FC Barcelona. De Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad denkt dat de aanwezigheid van één of meerdere FC Barcelona-talenten toegevoegde waarde kan hebben, maar vindt dat Ajax wel baas in eigen huis moet blijven.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars bevestigde zondag dat hij met FC Barcelona in gesprek is over een samenwerking en dat Ajax het niet ziet zitten om een 'filiaal' van de Catalanen te worden. Dwarswaard heeft begrip voor dit standpunt. "Je moet te allen tijde voorkomen dat Barcelona gaat bepalen welke spelers naar Ajax komen", liet hij maandagavond weten bij NOS Sportforum op NPO Radio1. "Als ze het zo bedoelen, is het een heel slecht idee. Daar moeten ze ver weg van blijven."

Wedden

Meer odds

De journalist denkt echter wel dat Ajax gebaat kan zijn bij het huren van talent uit Barcelona. "Spelers die nog niet goed genoeg zijn voor FC Barcelona, kunnen bij Ajax van meerwaarde zijn. Dat verschil tussen Ajax en Barcelona is er nog altijd." De eveneens aangeschoven Martijn Krabbendam is echter sceptisch. "Die spelers kunnen ook naar Valencia of naar Atlético Madrid. Je krijgt vooral hele jonge spelers die een jaartje in Nederland blijven", aldus de Feyenoord-watcher van Voetbal International.