Omroep Gelderland: 4-0 nederlaag tegen Jong AZ wordt NEC-trainer De Gier fataal

Omroep Gelderland: 4-0 nederlaag tegen Jong AZ wordt NEC-trainer De Gier fataal

02-04-2019 08:36 Laatste update: 09:41
57

Jack de Gier lijkt zijn langste tijd als trainer van NEC te hebben gehad. De oud-spits zag zijn ploeg in vier dagen tijd verliezen van Jong Ajax én Jong AZ en verliest de play-offs om promotie/degradatie uit het zicht.

De Nijmegenaren staan na de 4-0 in Wijdewormer op een teleurstellende veertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. De achterstand op nummer tien Roda JC, virtueel geplaatst voor de play-offs bedraagt vijf punten. Volgens Omroep Gelderland zal de achtervolging op de Zuid-Limburgers zonder De Gier voortgezet worden. De regionale omroep vermoedt dat de vernedering tegen de Alkmaarse beloften hem fataal gaat worden.

De Gier kwam afgelopen zomer over van Almere City, maar staat al maandenlang onder druk. Tijdens de winterstop stonden de Nijmegenaren elfde en vond er crisisberaad plaats in De Goffert. De spelersgroep sprak naar verluidt zijn steun uit voor de trainer, die op zijn beurt voorkwam dat er ingegrepen werd in de technische staf: assistenten Adrie Bogers en Patrick Pothuhizen bleven 'gewoon' op hun post.

Lees ook: Harde nederlaag FC Twente, grote vernedering voor Jong Ajax en NEC