'Heeft niets met dat wetenschappelijke gelul te maken, De Jong is zo geboren hoor'

'Heeft niets met dat wetenschappelijke gelul te maken, De Jong is zo geboren hoor'

03-04-2019 09:14
35

Wim Kieft is blij dat het Nederlandse voetbal weer in de lift zit. De oud-spits kan de vinger niet precies op de zere plek leggen, maar hij denkt niet dat de wetenschap van invloed is op het huidige succes van onder meer het Nederlands elftal.

"Ja, dat maakt me heel blij, want laten we eerlijk zijn; op een gegeven moment werd het een beetje gevaarlijk, hè", zegt Kieft in Nieuwe Revu over de wederopstanding van het Nederlandse voetbal. "Sinds 1970 komen de beste voetballers ter wereld uit Nederland en ineens waren ze er niet meer. Toen dacht ik echt: dat kan toch niet waar zijn? Maar gelukkig is dat alweer hersteld."

Wedden

Meer odds

Hoe dat komt weet Kieft niet. "Het heeft in ieder geval niks met dat wetenschappelijke gelul te maken waar jongens als Pieter Zwart het tegenwoordig allemaal over hebben. Daar word ik sowieso heel moe van. Natuurlijk, het kan zijn dat ik wat ouderwets ben, dat ik stilsta in mijn hoofd. Maar iemand als Frenkie de Jong, die is gewoon zo geboren, hoor. Die is echt niet door de wetenschap gecreëerd. Die komen gewoon bovendrijven."