Berghuis ontkent beschuldigingen van Nolles en Derksen: Het ging om een tackle

Berghuis ontkent beschuldigingen van Nolles en Derksen: "Het ging om een tackle"

03-04-2019 14:05 Laatste update: 14:17
76

Steven Berghuis ontkent dat hij heeft gevochten tijdens de Feyenoord-training en dat hij trainer Giovanni van Bronckhorst heeft uitgescholden. De buitenspeler stond na afloop van de training op woensdagmiddag RTV Rijnmond te woord.

Berghuis moest zondagmiddag op de bank plaatsnemen tijdens de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Van Bronckhorst stelde dat hij zijn beslissing genomen had op basis van tactische redenen, maar de linkspoot onthulde zelf dat hij gestraft was door zijn trainer. "Er wordt veel gespeculeerd, logisch. Ook door de manier waarop wij communiceerden", reageert Berghuis tegenover RTV Rijnmond. "Dit gaat om mij als persoon en om mijn carrière. Wij hadden beter moeten communiceren."

VTBL-sidekick Bart Nolles meldde zondagavond dat Berghuis betrokken was geweest bij een vechtpartij op de training. Johan Derksen voegde één dag later toe dat de buitenspeler Van Bronckhorst 'verrot had gescholden'. Berghuis ontkent de beschuldigingen echter in alle toonaarden. "Ik zou de trainer nooit verrot schelden", reageert hij. "Het ging om een tackle. (...) In het kampioensjaar (2016/2017, red.) gebeurden ook zulke dingen, alleen dan gaat het sneller langs mensen heen."