Polak heeft nieuwe club: oud-prof volgend jaar te bewonderen in Eredivisie Vrouwen

Polak heeft nieuwe club: oud-prof volgend jaar te bewonderen in Eredivisie Vrouwen

03-04-2019 16:14
20

Sjaak Polak gaat volgend seizoen aan de slag bij ADO Den Haag. Hij wordt hoofdtrainer van de vrouwenploeg van ADO en heeft een contract voor twee jaar getekend.

De oud-speler van onder meer FC Twente, Sparta en ADO Den Haag kreeg begin dit jaar nog een teleurstelling te verwerken toen hij door de KNVB niet werd toegelaten tot de cursus Coach Betaald Voetbal.

Polak is bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van amateurvereniging SJC. Volgend jaar gaat hij bij ADO Den Haag Vrouwen aan de slag. "De cirkel is rond", stelt hij op de website van ADO Vrouwen. Karin Punt, manager vrouwenvoetbal bij ADO, is blij met de komst van Polak. "Als ras-Hagenaar en oud-speler van de club is Polak bekend met de filosofie van ADO Den Haag: strijd, passie en Haagse bluf. Wij denken dat hij ADO Vrouwen veel te bieden heeft en dat het team onder zijn leiding kan groeien en mee kan blijven spelen in de top van het Nederlandse vrouwenvoetbal."

Lees ookPolak krijgt 'klap' van KNVB: "Ik ben Sjaak en moet blijkbaar harder knokken"

Polak wilde door het volgen van de cursus coach betaald voetbal een ingang naar het profvoetbal vinden. "Als je toegelaten wordt, kan je je echt doorontwikkelen. Er gaan meer deuren open. Je kan bijvoorbeeld assistent worden bij een betaald voetbalclub", zei hij eerder.