'Atlético dreigt ook controleur kwijt te raken door clausule van 70 miljoen'

'Atlético dreigt ook controleur kwijt te raken door clausule van 70 miljoen'

03-04-2019 18:36 Laatste update: 20:04
16

Het uitstekende debuutseizoen van Rodri bij Atlético Madrid levert hem komende zomer mogelijk alweer een toptransfer op. De 22-jarige Spanjaard staat in de belangstelling van Bayern München, Manchester City, Paris Saint-Germain en Manchester United.

Dat meldt onder meer Onda Cero woensdag. Rodri kwam vorig jaar voor twintig miljoen over van Villarreal. In zijn eerste seizoen bij Atlético is hij uitgegroeid tot een onbetwiste basisspeler én international. Dat is ook opgevallen bij diverse Europese grootmachten. Bayern, City, PSG en United zouden zelfs bereid zijn om te voldoen aan de transferclausule van zeventig miljoen euro.

City-manager Pep Guardiola ziet in Rodri de ideale opvolger van Fernandinho, nadat de Premier League-kampioen eerder onder meer naast Jorginho en Frenkie de Jong greep. Bij Bayern kan de controleur wederom ploeggenoot worden van Lucas Hernandez. De Franse verdediger maakt komende zomer voor tachtig miljoen de overstap van Atlético naar de Allianz Arena.

Der Rekordmeister lijkt wel één nadeel te hebben ten opzichte van de concurrentie. De Duitse topclub kan niet op tegen de salarissen die PSG, City en United kunnen bieden.