'Barça wil drie grote namen verkopen om transferkas met 300 miljoen te spekken'

'Barça wil drie grote namen verkopen om transferkas met 300 miljoen te spekken'

03-04-2019 19:24
32

FC Barcelona wil de selectie komende zomer flink op de schop gooien. Ivan Rakitic en Philippe Coutinho werden al meermaals genoemd als mogelijke vertrekkers, maar ook voor Samuel Umtiti dreigt een roemloze aftocht in Camp Nou.

Dat melden Marca en ESPN, terwijl ook Sport vraagtekens plaatst bij de toekomst van de 25-jarige Fransman. De centrale verdediger worstelde langdurig met knieproblemen en is in de pikorde voorbijgestreefd door landgenoot Clement Lenglet, die nu met steunpilaar Gerard Pique een duo vormt. Ook de mogelijke komst van De Ligt doet het perspectief van Umtiti geen goed.

Mocht Barça besluiten om Umtiti te verkopen dan moet hij een van de drie grote uitgaande transfers worden, naast Rakitic en Coutinho. Ook Jasper Cillessen lijkt te vertrekken. De Catalanen hopen daarnaast enkele spelers te slijten die niet in de plannen van trainer Ernesto Valverde voorkomen. Het moet de oorlogskas spekken met liefst 250 tot 300 miljoen euro, weet ESPN.

De Spaanse kampioen versterkte zich voor volgend seizoen al met Ajax-middenvelder Frenkie de Jong, die 76 miljoen euro kost. Verder staan onder meer De Ligt, Luka Jovic en Antoine Griezmann op het verlanglijstje.

Lees ook: Mundo Deportivo: Barça is bereid om bij 50 miljoen over Rakitic-transfer te praten

Lees ook: 'Barça laat hoop varen: Coutinho mag in de zomer voor 100 miljoen vertrekken'