LIVE-discussie: Ajax-trainer Ten Hag zet Ziyech op de bank en begint met Huntelaar

LIVE-discussie: Ajax-trainer Ten Hag zet Ziyech op de bank en begint met Huntelaar

03-04-2019 19:30 Laatste update: 19:48
91

Ajax treedt met enkele wijzigingen aan in het uitduel bij laagvlieger FC Emmen woensdagavond. Zo neemt Hakim Ziyech op de bank plaats aan de Oude Meerdijk.

De Marokkaan raakte voor de interlandperiode geblesseerd tegen AZ en liet de duels van Marokko aan zich voorbij gaan. In de topper tegen PSV (3-1) stond hij afgelopen zondag wel weer aan de basis. De spelmaker lijkt dan ook rust te krijgen van trainer Erik ten Hag, die al aankondigde te zullen gaan rouleren. Door de absentie van Ziyech zakt Dusan Tadic een linie. Klaas-Jan Huntelaar krijgt in de spits de voorkeur boven Kasper Dolberg.

Wedden

Meer odds

Lasse Schöne, Donny van de Beek en Frenkie de Jong vormen het middenveld. Rechtsachterin is Rasmus Kristensen de vervanger van de geschorste Noussair Mazraoui. De Deen houdt Joël Veltman op de bank. De Amsterdammers treden verder met dezelfde spelers aan. Bij winst neemt Ajax in ieder geval voor even de koppositie over van PSV. De achterstand op de Eindhovenaren bedraagt twee punten.

Kjell Scherpen is de meest besproken speler aan de zijde van FC Emmen. De interesse van de hoofdstedelingen in de doelman deed veel stof opwaaien door enkele anti-Ajax-berichten op social media als elfjarige. Trainer Dick Lukkien stelt Scherpen desondanks gewoon op. Hij kan weer beschikken over de backs Glenn Bijl en Caner Cavlan. Jafar Arias staat in de spits en moet Emmen aan goals helpen.

De opstellingen

FC Emmen: Scherpen; Bijl, Kuipers, Bakker, Cavlan; Chacon, Bannink, Jansen, Slagveer, De Leeuw; Arias

Ajax: Onana; Kristensen, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, Van de Beek, De Jong; Neres, Huntelaar, Tadic.