Matthias Verreth

'PSV beslist over toekomst van Belgische aanvaller: RKC toont interesse'

'PSV beslist over toekomst van Belgische aanvaller: RKC toont interesse'

03-04-2019 20:00 Laatste update: 04-04-2019 08:39
15

PSV neemt in de zomer afscheid van Lennerd Daneels. Het aflopende contract van de twintigjarige Belg wordt niet verlengd. De optie in de verbintenis van landgenoot Matthias Verreth is wél gelicht, meldt het Eindhovens Dagblad.

Daneels staat in de belangstelling van provinciegenoot RKC Waalwijk, dat hem onlangs bekeek, schrijft de regionale krant woensdagavond. De linksbuiten kwam dit seizoen 25 keer in actie voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij vier keer scoorde. De voormalig Belgisch jeugdinternational speelde negen jaar in de jeugdopleiding van de Eredivisie-koploper.

Verreth ligt door zijn contractverlenging tot medio 2020 vast in het Philips Stadion. De 21-jarige aanvaller debuteerde in november in het bekerduel met RKC (2-3) in de hoofdmacht, maar sindsdien deed trainer Mark van Bommel geen beroep meer op hem. Voor de beloften staat de teller op zeven goals in 26 competitieduels.

Het ED meldt dat naast Verreth ook doelman Youri Roulaux langer bij PSV blijft. Met Bertalan Kun en Robin Schoonbrood gaat de club nog om tafel.