Tiental Bayern München overleeft bizarre bekerwedstrijd met negen doelpunten

03-04-2019 20:34
21

Bayern München heeft zich met kunst- en vliegwerk geplaatst voor de halve finale van de DFB Pokal. In een bizarre bekerwedstrijd werd tweedeklasser 1. FC Heidenheim met 5-4 verslagen.

Leon Goretzka opende na twaalf minuten de score in de Allianz Arena en er leek geen vuiltje aan de lucht voor Bayern. Amper een minuut na de 1-0 zette een rode kaart voor verdediger Niklas Süle alles op zijn kop. Heidenheim-spits Robert-Nesta Glatzel zorgde even later voor de gelijkmaker.

Heidenheim ging zelfs rusten met een voorsprong. Marc Schnatterer was na 39 minuten de maker van de 1-2. Na rust stelde Bayern orde op zaken, al ging het zéker niet vanzelf. Thomas Müller maakte de 2-2, Robert Lewandowski de 2-3 en Serge Gnabry de 2-4, maar Glatzel trok de stand met zijn tweede en derde treffer van de avond tóch weer gelijk.

Bayern trok uiteindelijk aan het langste eind. De koploper van de Bundesliga werd in de slotfase gered door Lewandowski, die zijn hoofd koel hield vanaf de penaltystip. Zaterdag wacht de competitietopper tegen Borussia Dortmund.