Feyenoord 'niet in zak en as': 'Een topclub is gewend om met druk om te gaan'

Feyenoord 'niet in zak en as': 'Een topclub is gewend om met druk om te gaan'

03-04-2019 20:38
59

SC Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink wil niet spreken van een goed moment om Feyenoord te treffen. Het is onrustig bij de Rotterdammers, die afgelopen weekend door een extreem late tegengoal nog van FC Utrecht (3-2) verloren.

Olde Riekerink wijst op de heenwedstrijd tussen beide teams, die met 3-5 werd gewonnen door Feyenoord. "Toen hadden ze net verloren van De Graafschap en waren ze Europees uitgeschakeld", zegt hij op de clubsite. "We dachten dat we Feyenoord op het juiste moment troffen, we wilden aanvallen en ze raken waar we ze konden raken. Dat pakte niet zo goed uit, we stonden zomaar met 0-4 achter."

Toch bleven de Friezen de voorbije jaren uitstekend overeind in De Kuip. Heerenveen verloor slechts één van de laatste acht ontmoetingen. "Het zegt wel iets. Dat Feyenoord op één of andere manier een tegenstander is die je goed ligt of energie vrijmaakt."

Olde Riekerink is desondanks op zijn hoede. "Feyenoord is een topclub en bij topclubs is men gewend om met druk om te gaan. Ik denk niet dat ze in zak en as zitten, misschien halen ze juist wel energie uit deze omstandigheden. We moeten echt aan de bak."