'Gemeente Enschede wil 5 miljoen kwijtschelden, wanneer FC Twente Hengelo verlaat'

'Gemeente Enschede wil 5 miljoen kwijtschelden, wanneer FC Twente Hengelo verlaat'

04-04-2019 08:28
181

De gemeenteraad van Enschede wil FC Twente 'terughalen' naar de stad, in ruil voor kwijtschelding van enkele miljoenen aan schulden. De Keuken Kampioen Divisie-koploper traint al jarenlang in het naburige Hengelo.

Het eerste elftal en de hoogste jeugdteams blijven dit in principe nog doen tot 2027, maar de gemeente Enschede wil dat de club terugkeert naar Sportpark Het Diekman. Op de plek van het oude stadion van FC Twente voetballen momenteel vier amateurclubs. Burgerbelangen Enschede en de lokale VVD-fractie dienen deze week een motie in: de terugkeer naar Enschede moet onderdeel worden van het reddingsplan van de gemeente, die in dat geval bereid is om een schuld van vijf miljoen euro kwijt te schelden.

Men hoopt dat de verhuizing 'zo snel mogelijk' plaats zal vinden, maar bij FC Twente hebben ze vooralsnog hun bedenkingen. "Want wie gaat dat financieren?", vraagt bestuurslid Koen Groenewold zich af in gesprek met TC/Tubantia. De club kan geen geld opzij zetten. "Als er bij spelersverkopen sprake is van 'overtollige liquiditeiten' gaan die naar de schuldeisers, waaronder de gemeente."

Lees ook: Gemeente en ABN AMRO komen FC Twente voor 19 miljoen euro tegemoet