Kluivert maakt indruk bij AS Roma: 'Snel en levert fantastische voorzetten af'

Kluivert maakt indruk bij AS Roma: 'Snel en levert fantastische voorzetten af'

04-04-2019 10:38
27

AS Roma-trainer Claudio Ranieri is positief over de kwaliteiten van Justin Kluivert. De negentienjarige oud-Ajacied was woensdagavond van grote waarde met twee assists tegen Fiorentina (2-2).

Kluivert, die na een klein uur het veld verliet, zorgde er met twee assists voor dat Roma tot twee keer toe een achterstand goedmaakte. De voorbije weken moest hij het voornamelijk doen met invalbeurten. Na de 1-4 thuisnederlaag tegen Napoli, waar Kluivert een rol als invaller had, begon hij tegen Fiorentina dus in de basis.

"Kluivert is nog eem groentje, wees Ranieri na afloop in gesprek met Sky Sport Italia op het feit dat Kluivert nog altijd een tiener is. "Maar hij is snel en levert fantastische voorzetten af." AS Roma bezet na het gelijkspel van woensdag de zevende plek in de Serie A. "Ik wil dat wij de komende tijd laten zien dat we het verdienen om Europees voetbal te spelen", aldus Ranieri. "Momenteel zit het ons gewoon niet mee."

Kluivert kwam dit seizoen in 23 competitieduels in actie voor Roma. Een basisplek dwong hij nog niet af. Hij maakte één doelpunt en leverde vijf assists.