'De nederlaag bij Ajax was niet prettig, maar PSV wordt kampioen. Geen twijfel'

'De nederlaag bij Ajax was niet prettig, maar PSV wordt kampioen. Geen twijfel'

Gepubliceerd: donderdag 4 april 2019 om 10:54do 04-04-2019 om 10:54

Het lijdt geen twijfel: PSV wordt dit seizoen kampioen. Dat stelt Jan Poortvliet, die verwacht dat de Eindhovenaren donderdagavond makkelijk winnen van PEC Zwolle.

PSV kan vier dagen na de zeperd tegen Ajax (3-1) de koppositie weer overnemen. "Van Ajax verliezen kan altijd. De manier waarop was niet prettig, maar in mijn ogen is er niets aan de hand", zegt Poortvliet tegen de NOS. "Er waren genoeg aanknopingspunten. Het is zaak om nu weer zelfvertrouwen te tanken."

"Als je titelkandidaat bent, mag PEC Zwolle geen probleem zijn", vervolgt de oud-international, die in 1975, 1976 en 1978 kampioen werd met PSV. "Een 4-0 of 5-0 zou mooi meegenomen zijn, maar de fans zijn ook gewoon blij met een geniepige 1-0. Het draait in deze fase niet om de schoonheid van het spel."

Als Steven Bergwijn en Hirving Lozano hun stempel gaan drukken, ziet Poortvliet het goedkomen. "Zij moeten weer een lach op hun gezicht krijgen. En dan heb je goals en beslissende acties nodig. Dat gebeurt de laatste weken te weinig. (...) Maar PSV wordt kampioen. Geen twijfel mogelijk."

Poll

Wie wordt kampioen van Nederland?

(25368 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws