Stam treft Van Bommel: Nee, hij gunt ons niks en we gunnen hem niks

Stam treft Van Bommel: "Nee, hij gunt ons niks en we gunnen hem niks"

04-04-2019 11:34
77

Jaap Stam en Mark van Bommel speelden samen bij het Nederlands elftal en konden het in die tijd goed met elkaar vinden. Donderdagavond staan de trainers van respectievelijk PEC Zwolle en PSV in de Eredivisie tegenover elkaar.

Beide trainers hebben de punten hard nodig met hun ploeg. Maar elkaar wat gunnen, dat is er niet bij volgens Stam. "Nee, hij gunt ons niks en we gunnen hem niks", grapt Stam in gesprek met De Telegraaf. "Zo werkt het dan ook wel weer in de voetballerij als je aan het roer staat van een club en de punten hard nodig hebt."

Stam is komend seizoen trainer van Feyenoord en heeft een verleden als speler bij PSV en Ajax. Hij heeft de Eindhovenaren hoog zitten. "Het is een elftal met een heel goed karakter. Niet voor niets trekken ze wel eens wedstrijden op het einde nog over de streep. Of dat mede door de trainer komt? Trainer en spelers. Als trainer kun je die mentaliteit niet in het elftal hameren, spelers moeten dat ook vanuit zichzelf hebben."

Stam vervolgt: "Op mentaliteit kun je deels selecteren en hier en daar kun je dat natuurlijk aanmoedigen, zodat spelers zich meer bewust worden van wat er gevraagd wordt. Op dat vlak zijn hij en ikzelf natuurlijk voorbeelden van types die dat graag willen zien."

PSV gaat donderdagavond (aftrap 18.30 uur) op eigen veld proberen om Ajax na één dag van de koppositie af te stoten. De Eindhovenaren hebben één punt minder dan de Amsterdammers. PEC staat op de twaalfde plaats.