De Ligt ziet ander Ajax na wissels: Het is begrijpelijk, maar het mag niet''

De Ligt ziet ander Ajax na wissels: "Het is begrijpelijk, maar het mag niet''

04-04-2019 11:59
22

Matthijs de Ligt was over het algemeen tevreden met het spel van Ajax in het gewonnen uitduel met FC Emmen (2-5). De verdediger van de Amsterdammers had wel een verklaring voor het zwakke spel aan het einde van de tweede helft.

"Winnen was het enige wat we moesten doen", vertelt de Ligt in gesprek met FOX Sports. "Buiten de twee tegengoals op het laatst denk ik dat we het goed gedaan hebben. Het is lekker om na rust snel die 3-0 en 4-0 maken. En daarna ook nog snel de 5-0. De eigen goal (van Nicolás Tagliafico, red.) was een klein kantelpuntje in de wedstrijd, waardoor Emmen dacht: laten we er toch maar even voor gaan." 

Ajax-trainer Erik ten Hag voerde na rust enkele wissels door. "Op een gegeven moment ga je wisselen, komen er andere jongens in en is er misschien toch iets van een andere samenstelling en dan verslapt de concentratie een beetje", geeft De Ligt toe. "Het is begrijpelijk, maar het mag niet. Het gebeurt gewoon. Het is zaak om als team weer op te staan en de dingen doen die je altijd doet. Dat is simpel spelen en dat hebben we op het einde van de tweede helft niet goed gedaan."

Lees ook: 'Als het zover komt dat ik vertrek bij Ajax, zijn er goede opvolgers'