Marcellis van voetbalveld naar kantoor: Het was voor mij een bewuste keus

Marcellis van voetbalveld naar kantoor: "Het was voor mij een bewuste keus"

Gepubliceerd: donderdag 4 april 2019 om 12:46do 04-04-2019 om 12:46

Dirk Marcellis besloot dit seizoen door een slepende knieblessure te stoppen met voetballen. De oud-speler van onder meer PSV en PEC Zwolle is momenteel werkzaam achter de schermen bij de Zwollenaren en heeft het uitstekend naar zijn zin.

"Het gaat goed met me", vertelt Marcellis op website van PSV. "Ik heb het erg naar mijn zin bij PEC Zwolle." Marcellis slaagde in december voor HBO-opleiding ondernemerschap en management. Nu is hij actief als accountmanager bij de Zwollenaren. "Het was voor mij een bewuste keus om niet op het trainingsveld te staan, maar achter de schermen te werken."

Donderdagavond (18.30 uur) nemen PSV en Zwolle, de club waar Marcellis zijn carrière respectievelijk begon en beëindigde, het tegen elkaar op in de Eredivisie. "PSV zal fel en agressief zijn donderdag", zegt de dertigjarige oud-international. "Ik denk dat wij proberen te voetballen zoals we dat het hele seizoen al doen. Met verzorgd voetbal proberen de punten pakken."

Toch maakt PSV volgens Marcellis de grootse kans op de zege. "Het is dat PSV de wedstrijd afgelopen zondag verliest, maar ze hadden hem ook kunnen winnen. (…) Ze moeten het vasthouden en doorgaan zoals ze deden. Het belangrijkste is dat ze zich niet gek laten maken. En als het niet loopt heb je soms natuurlijk nog die laatste minuut…"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie gaat er met de zege vandoor?

(675 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws